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Se siete passati da Londra a fine agosto e avete acquistato il Financial Times, avrete certamente letto nell'inserto del week end l'articolo dello chef Sam Harris dedicato al Pesto e al Campionato Mondiale!

Una delle più prestigiose testate giornalistiche internazionali riporta con precisione informazioni sul nostro Campionato, coglie la "sacralità" della nostra salsa, e propone varianti...diciamo...curiose!

Cliccate qui e lo leggete!

Intanto ripartono le attività dopo la pausa estiva. Stiamo attendendo l'arrivo di 50 norvegesi di "Bryggens Venner", l'associazione culturale della storica cittadina di Bergen che quest'anno compie 50 anni e li festeggia con una visita a Genova e in Liguria, una delle regioni più importanti nell'interpretazione dello stokke!

Saranno presso l'associazione G.A.U. a Prato sabato 15 settembre. Alle 17 seguiranno un breve seminario sul pesto e poi faranno una gara eliminatoria valida per il prossimo Campionato.

Alle 20, siete tutti invitati alla cena sociale a base di stoccafisso e baccalà insieme agli ospiti norvegesi. Antipasto, primo, secondo, acqua, vino e dolce, a 20 euro a testa. Per informazioni e prenotazioni 010 2476926.

Questa volta...buon stokke a tutti!

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Financial Times writes about us!

If you were in London at the end of August and you bought the Financial Times, you have certainly read the article in the insert of the weekend written by chef Sam Harris dedicated to Pesto and Pesto World Championship!

One of the most prestigious international newspapers accurately reported information on our Championship, captures the "sacredness" of our sauce, and proposes variants ... let’s say ... curious!
Click here and read it!

Meanwhile activities are starting again after the summer break. We are awaiting the arrival of 50 Norwegians of "Bryggens Venner", the cultural association of the historic town of Bergen, which turns 50 this year and celebrates with a visit to Genoa and Liguria, one of the most important regions in the interpretation of “stokke” (stockfish)!

They will be at the association G.A.U. in Prato (Genoa) Saturday, September 15. At 5 PM they will follow a seminar on the preparation of Pesto and then they will make a preliminary competition valid for the next Championship.

At 8 PM, you're all invited to the social dinner based on stockfish and cod along with our guests from Norway. Appetizer, first, second, water, wine and dessert, at 20 euros each. For information and bookings, call +39 010 2476926.

This time...have a nice “stokke”!!!

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